piątek, 27 marca 2015

Jaglanka z truskawkami


Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mleka
  • odrobina stewii
  • około 2 łyżki xylitolu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • truskawki
Do rondelka wsyp pierwsze pięć składników,wymieszaj. Postaw na średnim ogniu i zagotuj.
Przykryj,zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut.
Po tym czasie,gdy kasza zgęstnieje zdejmij rondelek z ognia,nie zdejmuj przykrywki i odstaw na kolejne 20 minut.
Jaglankę przełóż do miseczek, dodaj truskawki i wanilię
Jaglankę można również zrobić z innymi owocami,rodzynkami,czekoladą itp.

11 komentarzy :

  1. Uwielbiam kaszę jaglaną i w takiej postaci chętnie bym zjadła, pożywne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. takie śniadanie u mnie,to podstawa :)

      Usuń
  2. Jaglanka zawsze najlepsza, no i te truskawki :) śniadanie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie raz ta prostota jest najlepsza! Truskawki.... już chcemy ten sezon! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. No teraz to już na pewno będę musiała zrobić kaszę jaglaną. :) Wygląda mega apetycznie. :)
    Pozdrawiam. Danusia :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka