poniedziałek, 16 marca 2015

Babka kakaowa

Składniki:
  • 1 3/4 szklanki mąki
  • 25 dag cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyża bułki tartej
Kakao ugotuj z mlekiem.
Jajka utrzyj  z cukrem i połącz z przestudzonym kakao.
Mieszając dodawaj przesianą mąkę i bułkę tartą. Pod koniec dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj. 
Formę posmaruj tłuszczem,posyp bułką tartą i wyłóż nią ciasto.
Babkę piecz przez ok 40 minut w 180 stopniach.
Gdy babka przestygnie możesz ją posypać cukrem pudrem,lub udekorować lukrem.

Wielkanocne Wypieki Babki Wielkanocne 2015

6 komentarzy :

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka