sobota, 28 lutego 2015

Jajka zapiekane ze szpinakiem

Jeśli lubicie szpinak,tak bardzo jak ja,,to,ta propozycja śniadaniowa jest właśnie dla Was. Zapraszam!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1 średnia cebula,posiekana
  • 1 puszka pomidorów,pokrojonych
  • 3 szklanki świeżego szpinaku
  • sól,pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek ok 2 łyżki + do wysmarowania kokiłek
Oliwę rozgrzej na patelni,dodaj cebulę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj pomidory wraz z sokiem,sól,pieprz i kumin. Smaż przez ok 5 minut. Następnie dodaj szpinak i smaż mieszając przez ok 3-5 minut.
Szpinak przełóż do wysmarowanych oliwą kokiłek. Na środku każdej wyłóż jajko.
Przełóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez około 15 minut.



Wielki Post 2015

11 komentarzy :

  1. Bardzo lubię szpinak, więc muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Już dawno nie jadłyśmy takiego dania :/ Ah ten brak piekarnika w mieszkaniu ogranicza :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wyobrażam sobie żyć bez piekarnika,, ;/

      Usuń
  3. Ciekawy przepis. Fajne połączenie smaków. Przepis na pewno do wypróbowania. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To danie skradło moje serce:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie wyglądają te kontrastujące kolory :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka