piątek, 6 lutego 2015

Farfalle z sosem pomidorowym z mascarpone


Składniki:
  • 200 g makaronu
  • 200 g mięsa mielonego z indyka puszka pomidorów,krojonych 
  • 2 łyżki sera mascarpone 
  • bazylia,oregano
  • sól,pieprz 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 200 g startego sera żółtego 
  • 1-2 łyżki oleju 
  • 125 ml wody
 Makaron ugotuj al dente . Na dużą patelnię wlej olej,rozgrzej. Wrzuć czosnek a po chwili mięso,smaż do zarumienienia się mięsa.Do mięsa dodaj pomidory wraz z zalewą oraz wodę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut. Dodaj ser mascarpone, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą,pieprzem,oregano i bazylią. Posyp żółtym serem.
Zimowy Obiad

7 komentarzy :

  1. Odpowiedzi
    1. ja tak samo,makaron jem praktycznie ze wszystkim :)

      Usuń
  2. Mogłabym jeść makaron codziennie :) aż ślinka cieknie nawet tuż po śniadanku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tego czosnku mają być na pewno 2 główki a nie ząbki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę co innego a piszę co innego.oczywiście 2 ząbki,już poprawiam :)

      Usuń
    2. Uff dobrze że zapytałam ;) bo jutro mam zamiar robić ;)

      Usuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka