czwartek, 3 lipca 2014

Ciasto z jagodami - Blueberry cake

Nie wiem jak Wy ale u mnie wakacje już pełną parą.
Całymi dniami jestem poza domem, co  niestety przekłada się na brak postów.
Pewnie zmieni się to z końcem miesiąca,no zobaczymy :)

Składniki:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 3/4 szklanki mąki
  • 30 dag jagód,borówek
Jajka ucieramy z cukrem.
Do masy stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Po koniec dodajemy partiami olej.
Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy jagodami.
Pieczemy w 190 stopniach przez około 25 minut.



Jagodowe lato
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka