czwartek, 27 listopada 2014

Gulasz z indyka

Po dniu pełnym pracy wracamy do domu,zmęczeni,głodni,na dodatek pogoda nas nie rozpieszcza.
Najlepiej napić się czegoś ciepłego i zjeść pożywny obiad.
Tak się składa,że mam coś dla Was. Gulasz z indyka. Świeże mięsko,fasola,imbir,i papryczka...Pożywne i rozgrzewa.


Gulasz możecie podać praktycznie ze wszystkim, z chlebem,ryżem,kaszą,ziemniakami,,możliwości jest wiele.Ja najchętniej podaje go z ryżem,za którym wszyscy przepadają.

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • imbir ok 1 cm
  • 6-8 średnich pieczarek,pokrojonych
  • słodka papryka i ostra
  • 500 g piersi z indyka pokrojonego w kostkę
  • sól,pieprz
  • olej ok 2 łyżki
  • 1/4 szklanki wody
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i smaż co jakiś czas mieszając,aż odparuje cała woda. Pieczarki przełóż do niewielkiego garnka.
Na tej samej patelni usmaż indyka,po koniec doprawiając go pieprzem i solą. Przełóż do pieczarek.
Da garnka wlej wodę,fasolę wraz z zalewą i wymieszaj. Dołóż starty imbir,papryki,sól i pieprz do smaku.
Duś pod przykryciem około 50 minut,nie zapominając aby od czasu do czasu przemieszać.
Jeśli gulasz jest za gęsty dolej wody.


1 komentarz :

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka