sobota, 17 maja 2014

Kisiel z rabarbaru

W końcu przestało padać! Pomyślałam, i od razu ubrałam siebie i dziecko i migiem na dwór.
Kalosze w ruch i po kałużach. Nie lada frajda. Po zabawie, czas na małe co nieco.
Kisiel,każdy zna i lubi,tylko,że każdy no prawie...kupuje ten gotowy.
Nie ma,to jak domowy kisiel,bez zbędnych dodatków,ulepszaczy itp.

  • Rabarbar tak około 2-3 łodygi
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 1/2szklanki wody
  • 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Rabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę.Wrzucamy do garnka,wsypujemy cukier i zalewamy 1 szklanką wody. Zagotowujemy.
Do miseczki wlewamy resztę wody,wsypujemy mąkę i mieszamy.
Do gotującego rabarbaru wlewamy wodę z mąką.Gotujemy jeszcze przez około 1 minutę cały czas mieszając.
Przelewamy do miseczek i można zajadać :)

Rabarbalove Domowy Wyrób

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka