czwartek, 29 maja 2014

Almond brownies

Brownie- Ostatnio jedno z moich ulubionych ciast,proste i szybkie.
Blaszka znikła w przeciągu kilku godzin..Nie ma możliwości żeby nie smakowało :)


Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka roztopionego masła
  • 2 szklanki cukru (takie niepełne)
  • 1 łyżeczka soli
  • około 3/4 szklanki kakao
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • płatki migdałów 50 g
Włączamy piekarnik i nastawiamy na 175 stopni.
Do miseczki wsypujemy cukier i dodajemy masło. Miksujemy przez około 3 minuty na średnich obrotach. Dodajemy jajka i mieszamy do połączenia składników.
Do masy jajecznej przesiewamy mąkę wraz z kakao,mieszamy.
Dodajemy sól,ekstrakt waniliowy i migdały*. Dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy 25-30 minut. Studzimy.

*- migdały możemy zastąpić drobno posiekanymi orzechami włoskimi



4 komentarze :

  1. Nie ma możliwości. Przywieź do mnie - zniknie w pół godziny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią zjadłabym takie z orzechami włoskimi. Pycha : )

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak, nas też brownie zawsze znika błyskawicznie :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka