środa, 30 kwietnia 2014

Kasza jęczmienna z fasolą

Witam.
Dzisiaj bez żadnego rozpisywania się,,padam na twarz,,,W menu dzisiaj,dość proste i szybkie danie. Kasza jęczmienna w towarzystwie z białą fasolą,moja dzisiejsza propozycja obiadowa.

  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 1/2 szklanki bulionu wołowego
  • pęczek natki pietruszki-posiekany
  • pieprz
  • puszka białej fasoli
  • oliwa z oliwek
  • posiekana w kostkę cebula

Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek,wsypujemy cebulę i dusimy około 6 minut.
Po tym czasie dodajemy bulion i kaszę. Gotujemy pod przykryciem , na małym ogniu przez około 30 minut.
Gdy kasza już dobrze zgęstnieje dodajemy fasolę,natkę i pieprz do smaku(jeśli chcecie możecie dodać sól,ale uważam,że jest tutaj zbędna). Gotujemy jeszcze przez 5 minut.
I gotowe :) na wierzch możemy dodać odrobinę natki. Wiem,że może nie wygląda to nie wiadomo jak pięknie itd,ale jest naprawdę pyszne :)



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka